PROGRAM

Livet är en sång

En berättelse i ord och ton om Marta, min ungersk-judiska mamma och hennes väg från Ungern via koncentrationsläger i Polen och Tyskland till Sverige och mötet med min pappa Folke och "det svenska". Jag berättar och sjunger också om hur det är att tillhöra "andra generationen", att känna sig väldigt svensk och ändå inte. Sånger på ungerska, hebreiska, jiddisch och svenska. Jag har med mig en eller flera musiker, men kan också komma själv med min gitarr.

Judiska sånger och Klezmer

Judisk östeuropeisk musik framförd ensam eller tillsammans med klezmermusiker. Sånger från min CD "Oi Mamme" på jiddisch, hebreiska, ungerska och ladino blandas med traditionell klezmer.

Bella Ciaò - italienska visor

Italienska visor på svenska och italienska med kommentarer och minnesbilder från "mitt italien". Traditionella folkvisor från Nord- och Syditalien blandade med modernare ballader av Fabrizio de André.

Alla förlorade dagar
Fabrizio De André på italienska och svenska

Katarina tolkar Fabrizio De André. Den italienske vispoeten Fabrizio De André är en legend i Italien, född i Genova, död 1999. Vid 10-årsminnet av hans bortgång hyllade alla radiostationer i hela Italien honom genom att på samma klockslag spela "Amore che vieni, amore che vai" ( på svenska "Alla förlorade dagar").

  

  

  

 

Musikalisk kryddblandning
Ta en del klezmer, några ungerska csardas, en nypa judiskt och blanda med en skopa svenska jazzballader, så får du en musikalisk kryddbland-ning som värmer och förför. "Katarina med vänner" på fiol, bas piano och trummor.

En bukett svenska visor
Mina favoriter ur den svenska visskatten, både nya och gamla, kända och okända, egna och andras
t ex Nils Ferlin, Birger Sjöberg, Alf Hambe, Hasse & Tage.

Jul, jul strålande jul
Mina favoriter bland våra svenska julsånger blandat med en och annan julvisa från Italien, England och Tyskland.

Jazzfavoriter.
Ett urval av melodier från jazzens guldålder blandat med några modernare jazzballader för sång, piano, bas och fiol.


  

  

  

 

    Kvinnors visor.
    En samling sånger av kvinnliga     vispoeter och kompositörer.